Մահապարտ տունը

                         



 Մահապարտ տունը

Նոր շենքերին հարևան կա մի հոգնած,տխուր տուն:

Ժամանակին նա հաստատ նոր է եղել ու սիրուն,

Դուռ- լուսամուտը ներկած, տանիքն ամուր, հուսալի,

Դարից ավել  ապրել է, մի էդքան էլ դեռ  կապրի :

                                                                                                               

Դուռը մեծ է, հարսներին  գրկաբաց է ընդունել,

Կեսգիշերին տատմերի երկար փեշը չի բռնել,

Էլ հարեվան,բարեկամ,ընկեր,փեսա,խնամի,

Դագաղ էլ է դուրս թողել. բա հո տանը չէր պահի:

 

Գլխի գալիքը գիտեր, բայց մի թաքուն հույս ուներ,

Նոր շենքերին  նայելով իր բախտի հետ խոսում էր:    

-Էս ոնց էկան ,որտեղից, էսքան տունը քանդեցին,

Ամեն տանից քանի՛ շունչ  վիզը ծուռը թողեցին:

 

Էսքանը որ շարել էն, սրանց է՞ լ են ասում տուն,

Ո չ խաղալու տեղ ունեն, ոչ ծառ ունեն հայաթում:

Էս տանն ապրած էրեխեն ոչ հող,ոչ ծառ, ոչ ծաղիկ,

Սա ո ՞նց պիտի սովորի սիրել հողն ու հայրենիք:

 

 

 

Մահն զգում էր, մղկտում ու խնդրում էր՝ տեսնես ու՞մ.

-Գոնե քարըս ջոկեին ու սարքեին մի նոր տուն:

 

      Սամվել Հարությունյան     Վանաձոր     05.12.2023

 

          Обреченный  дом.

 

На окраине , у новостроек,сохранился  дом.

Он прожил свой  век достойно  и столько же проживет

В прошлом дом был красив,окрашен,  принимал гостей

Сохранился  дом  случайно. еще не снесен

Но чувствует свою кончину  ,говорит со своей  судьбой.

Понаехали бог весть откуда.  Понастроили короба

Ни деревьев  в новых домах, ни земли,ни цветов.

Кем вырастут в них дети,где и как научатся любить землю родную

Как не ступая  на землю смогут любить Родину свою?

Дом бормочет,ропщет  о своем, но чувство конца все ближе и ближе.

И он просит,сам не зная  кого- Хоть бы камни сохранили  и построили новый дом

 

                             

 

 

 

 

             




Самвел Арутюнян, 2023

Сертификат Поэзия.ру: серия 3924 № 178855 от 05.12.2023

3 | 0 | 151 | 06.05.2024. 14:05:45

Произведение оценили (+): ["Екатерина Камаева", "Нина Есипенко (Флейта Бутугычаг) °", "Моргунова Елена"]

Произведение оценили (-): []


Комментариев пока нет. Приглашаем Вас прокомментировать публикацию.