Ядуха. Чудасії

Дата: 17-06-2010 | 11:54:43

Громада хард-диска луны
в пылающем компе заката –
отражённым светом
прошлого –
будоражит сущее…

А черные пятна
угадывае
мого
будущего
моего –
поражают в правах
глубины сознанья…

Но я знаю!
И потому –
держу денежку в кармане…
Ведь - скоро,
очень скоро –
новая,
межзвездная
виртуалочка
из
Гвадалахары
вернёт мне
моё….

Изобрази
моё…
Не обозри
моё…
Не измери
моё.

Сестричка,
а,
сестричка!
Аууууу-у!

Ну, хоть кто-нибудь!!!

Скажите мне,
пожалуйста,
ну, когда уже меня
отвяжут от этой грёбаной койки
и допустят
к ослепительно-снежному телу
Интернета?


................................................
Украинский вариант
................................................

Ядуха

На тлі хард-диска місячної луни,
в палаючому компі заходу –
відбитим світлом минулого –
розбурхується суще моє…

А чорні плями
майбутнього мого –
приголомшують хвилі свідомості.

Безвітря...

Духота…

Задуха!!!

Але я знаю,
і тому – тримаю груш у кишені.
Адже - скоро,
дуже скоро –
нова, міжзоряна віртуалочка з Гвадалахари
поверне мені моє,
зневірене.

…Нісенітницю не прореченого.

* * *

Чудасії. Спрадавна сни корінням лізли аж до горла…


День прожитою обвиває мозок
…мотузком
…в зашморг.

Коріння лун страшезним встромлюються в серце, змучене порожнім,
ти хрипиш…

А ці.

Ці монстри заповзають в пальці…
Ти ними ворушиш та вказуєш на піднебіння…

Як Щур здригаєшся від створеного і
…тремтиш.

А… От!!!

А за мить
до сходу сонця все зникає…

Пекла…

…як не було.

…Ні крові на руках і ні мільйонів душ,
безвинно покалічених тобою.

Забуті сни,
з чавунною довбешкою
ти бродиш між такими ж, як ти.
Вишукуючи плоть,
щоб та здригнулася та видала себе…

І либішся в утроби телекамер.

* * *

Сьогодні тануло

Щось дзенькнуло в дзвінкому небосхилі…
То…
Блискавка суха…
Звиваючись в імлі,
чиїмсь прощенням стала…
Гримотала…
Провесняним позлиднівши в пітьмі,
палаючих на серці відчуттів,
протвережених…
Зачепило за німотне…

Не краще стало і не гірше,
в прірві
цій,
жаги спекотної,
побачив я обличчя тій,
що не всміхнеться вже мені.

Ніколи…







Ицхак Скородинский, 2010

Сертификат Поэзия.ру: серия 1014 № 80662 от 17.06.2010

0 | 1 | 2168 | 20.04.2024. 16:32:33

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


Тема: Re: Ядуха Ицхак Скородинский

Автор Лев Скрынник

Дата: 17-06-2010 | 17:49:26

Ицхак, а мне украинский вариант очень даже понравился: текст получился более пластичный и выразительный.

С уважением, Лев.